18 Nisan 2011 Pazartesi

MİM SARHOŞLUĞU



Bir süredir süren suskunluğumu tekrar gündeme gelen bir mim dalgası ile bozuyorum. Sağolsun Ds' beni de unutmamış ve mimlemiş. Mim'in konusu; Şu an kendi ruh halinizi anlatan, bir ezginin melodisiyle ya da bir şiirin satırlarıyla ya da bir veciz sözle ya da bir resimle aktarınız. Seçim sizin, hangisini istiyorsanız.

Açık konuşmak gerekirse son zamanlarda çok dalgalı bir ruh hali içerisindeyim. Bu yüzden bunu tarif edecek bir söz, ezgi vs bulamıyorum. Ancak bu halet-i ruhiyenin getirdiği bir durum da şudur ki; son bir kaç haftadır iflah olmaz bir şekilde içki içme isteğine sahibim. Ve bunu fırsat buldukça da sonuna kadar gerçekleştirdim. Fakat bu içmeler sanılanın aksine durgunluk, yorgunluk yaratmak yerine, bende aşırı bir hiperaktiflik yarattı. Sürekli içesim ve kendimi dağa, taşa vurasım var. İçemediğim anlarda da zihnimde sürekli yukarıda paylaştığım şarkının nakaratında geçen "Gimme back my alcohol" sözü dolanıyor. Yazımı Charles Bukowski'nin çok sevdiğim bir sözüyle toparlayıp bitirmek istiyorum:

"Sanırım içmekertesi sabah tekrar hayata dönülebilen ve her gün tekrarlanabilen bir intihar biçimidir."

(Müzik: Nirvana - Scoff)

13 yorum:

Aslısın dedi ki...

E icelim o zamann. Hatta icerim ben bu aksamm;)

Onur Diribaş dedi ki...

Ne zaman, nerede istersen. Yeter ki sen iste, içeriz... :)

Ds' dedi ki...

Normalde ruh halleri gelip geçicidir ama seninkine bakilirsa -böyle devam ederse- alkol tedavi merkezinde son bulacak bir ruh hali gibi duruyor, aman dikkat diyim :)

Onur Diribaş dedi ki...

Yok yok, o kadar tehlikeli bir boyutta değil henüz(!?) Benimki daha çok kahve için hani derler ya; Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane. Öyle bir şey. :)

Ds' dedi ki...

Tamam öyleyse :)

modafobik dedi ki...

Valla özlemişiz yahuuu! :) O haldeee "şerefe"

Onur Diribaş dedi ki...

Teşekkür ederim Modafobik. :) Bu haftayı da mütemadiyen içerek geçirdim. Ve az önce de bir kaç şişe bira devirdim yine... :) Şerefe!!!

Pink Freud dedi ki...

Ama bu gökkuşağı temalı fon çok göz alıcı
Bir de aynı sayfaya birkaç kayıt daha koysan okumak daha kolay olsa
desem umarım kızmassın bana :/

Onur Diribaş dedi ki...

Pinky Freud, kızmak ne kelime, estağfurullah. Tavsiyeni dikkate aldım ve sayfadaki yazı sayısını arttırdım. Ancak fonun göz alıcı olduğunu söylemişsin. Oysa kullandığım şablonda fonu silikleştiren siyah tül kullandım yazıların altında. O yüzden aslında çok rahat okunması gerek...

Pink Freud dedi ki...

Farkındayım tülün fakat düz fondaki kadar rahat okuyamıyorum :(
Yaptığın dizaynı sevdiğini düşünmüştüm o yüzden kızma dedim ve sayfa akışı için de teşekkürler

Onur Diribaş dedi ki...

Başlarda pek yazı olmadığı için sayfa akışını tek olarak tutmuştum ve öyle de kalmıştı. Söylediğin iyi oldu ama... :)

Fon konusunda da, kullandığım resim içimdeki '60-'70ler, Hippie ruhunu yansıttığı için çok seviyorum. Başka bulursam yine bu konseptte olacaktır. Düz bir fon kullanmayı pek düşünmüyorum ama alternatiflere de açığım elbette. :)

Pink Freud dedi ki...

Doğru tahmin etmişim o zaman (:
Ayrıca böyle bir blog buldum diye de mutlu oldum galiba öyle işte

Onur Diribaş dedi ki...

Çok sık yazamasam da arada bir şeyler karalıyorum işte. Çok teşekkür ederim, ben de seni bulduğuma mutlu oldum. :)